Snöspray!!

har handlat 3 nya snöspray så nu klarar jag mig imorgon också!! :D


Hemma från skolan.

Idag är jag hemma från skolan. När jag hade sminkat klart mig skulle jag gå ut i köket och äta min frukost men då blir jag helt yr och känner mig helt trött, det blir svart för ögonen, jag kall-svetas och tror att jag ska dö men det var väldigt nära att jag svimmade, trilla ihop! Usch, det var hemskt men det värsta är att jag nu igen missar skolan. BLÄ!! Hatar att komma efter i ämnena...:((((

Första advent!

Första advent och det snöar!! kan det bli bättre? tror knappast det! nu kommer snart farfar in och då ska vi äta gröt och skinkmacka! mummmmmmms!!!


Till Linnea! :D

Nu ska jag upp till världens bästa Linnea Månsson. Vi ska åka pulka eller jag ska åka pulka och linnea ska åka skidor för det är hon grymt bra på! "host" sen ska vi åka ner till tyrs hov och bada med diabetesföreningen. Kul kul! Kram på er! <3

soffalino

Idag kommer dem och hämtar våran soffa, min sköna soffa, kommer aldrig att kunna somna i den på kvällarna:(
så nu blir det att sitta på två madrasser i 2 veckor framåt. Ha en bra kväll.

snöflaskan är mitt allt!

Har varit en riktigt härlig dag i skolan idag! Men jag får också tacka mina fantastiska vänner och ännu mer till min lilla fina snöflaska, utan den så hade jag varit mulad 1000 gånger idag!! :P hihi kram på er

The dress

Klänningen är min och den ska bäras ut av mig den 24 dec!!


Jag känner mig bara så fräääääsch...höööh


hej på er alla! :D

jag sa till mamma, ska vi ta och se ett avsnitt av solsidan? jaa det gör vi.
jaaaa, vad ska jag säga, det slutade med att vi tittade på hela första säsongen av solsidan. Man kan ju inte påstå att man har så mycket att göra! :)

På onsdag bär det av in till storstaden ;) "host" haha nej men skämt å sido. Jag, linnea och emilia ska in och shoppa julklappar, eller det är ialla fall det som vi hade tänkt oss men man vet ju aldrig, haha. Nu ska jag äta lite mat och sen så....ska jag sova, inget bra på tv, jag är trött, nybäddat i sängen så valet är inte så svårt ;P haha hej då på er!


JUL=GALEN!!

Nu är det bara 30 dagar tills min älskade syster landar i sverige!!
Denna julen kommer bli så galet bra. Vi kommer bli 20 st. Mammas och pappas sida. Igår satt jag och mamma gjorde en egen jullåtslista på spotyfie. Kan inte säga något annat än att den blev kanonbra!! Idag städar vi nere i källaren inför jul. Ni väät, kusinerna ska ju sova nere i källaren så där får ju vara fräääääscht!! Nii väät! haha kram på er!!

SNÖN

Nu är jag uppe hos mormor och morfar. Har inte sovit så mycket under denna natten, så nu är jag väldigt trött!
Det har snöat under  hela natten här uppe glommen! Så nu kan man till och med bygga en snö hydda! hihi Här kommer två bilder!



sumsumsumsusm....siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim!!

Nu har jag kommit eh ifrån mitt tredje och sista simmpass. Jag tror aldrig att jag har varit så trött men så är det om man ska vara på topp, haha skämt å sido. Jag har simmat väldigt mycket idag,  både krol, rygg och bröstsimm. Jag simmade med skolan, efter skolan på tyrs hov och efter tyrs hov så kom pappa och hämtade mig så körde vi in till hässleholm, vilken dag, haha. När jag kom hem ringde jag till Linnea och bestämde att på onsdag ska vi in och shoppa julklappar och kanske något till sig själv. hihi. Emilia ska nog också med och det är bara kul!!! :D kram på er!!

Tomten

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.

Står där så grå vid ladgårdsdörr,
grå mot den vita driva,
tittar, som många vintrar förr,
upp emot månens skiva,
tittar mot skogen, där gran och fur
drar kring gården sin dunkla mur,
grubblar, fast ej det lär båta,
över en underlig gåta.

För sin hand genom skägg och hår,
skakar huvud och hätta ---
"nej, den gåtan är alltför svår,
nej, jag gissar ej detta" ---
slår, som han plägar, inom kort
slika spörjande tankar bort,
går att ordna och pyssla,
går att sköta sin syssla.

Går till visthus och redskapshus,
känner på alla låsen ---
korna drömma vid månens ljus
sommardrömmar i båsen;
glömsk av sele och pisk och töm
Pålle i stallet har ock en dröm:
krubban han lutar över
fylls av doftande klöver; ---

Går till stängslet för lamm och får,
ser, hur de sova där inne;
går till hönsen, där tuppen står
stolt på sin högsta pinne;
Karo i hundbots halm mår gott,
vaknar och viftar svansen smått,
Karo sin tomte känner,
de äro gode vänner.

Tomten smyger sig sist att se
husbondfolket det kära,
länge och väl han märkt, att de
hålla hans flit i ära;
barnens kammar han sen på tå
nalkas att se de söta små,
ingen må det förtycka:
det är hans största lycka.

Så har han sett dem, far och son,
ren genom många leder
slumra som barn; men varifrån
kommo de väl hit neder?
Släkte följde på släkte snart,
blomstrade, åldrades, gick --- men vart?
Gåtan, som icke låter
gissa sig, kom så åter!

Tomten vandrar till ladans loft:
där har han bo och fäste
högt på skullen i höets doft,
nära vid svalans näste;
nu är väl svalans boning tom,
men till våren med blad och blom
kommer hon nog tillbaka,
följd av sin näpna maka.

Då har hon alltid att kvittra om
månget ett färdeminne,
intet likväl om gåtan, som
rör sig i tomtens sinne.
Genom en springa i ladans vägg
lyser månen på gubbens skägg,
strimman på skägget blänker,
tomten grubblar och tänker.

Tyst är skogen och nejden all,
livet där ute är fruset,
blott från fjärran av forsens fall
höres helt sakta bruset.
Tomten lyssnar och, halvt i dröm,
tycker sig höra tidens ström,
undrar, varthän den skall fara,
undrar, var källan må vara.

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
gott intill morgontimma.
Månen sänker sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.


VILKEN DAG!!!

dagen idag har bara varit så, ursäkta men så jävla bra!!! Kan inte säga vad men allt hade bara varit så bra, allla har varit glada och positiva och jag älskar att prata med människor som är glada. Nej hoppas det kan fortsätta nu!!!!!!!! KRAM TILL ALLA SOM HAR PRATAT MED ALICE PETTERSSON IDAG!!
Och för dem som vill veta så äter just nu min katt upp min gröt!


:0

vet inte vad jag ska skriva men jag kan väl skriva att INA ENGSTRÖM ÄR BÄST!

Disco!

Igår var jag ju på 5:ornas disco, det var ju inte jättekul men det var bra att baliey va där annars hade det inte varit så skoj. Jag var VIP-gäst så jag fick sitta med Lucas och Baliey. Så det var det som var kul så kommer inte dem på nästa disco så kommer inte jag heller ;) haha neej men det är rätt roligt att vara med människor som är äldre än sig själv!! kram på er

Simm simm simm bad bad bad

Är nu hemkommen från ett långt bad med maja, linnea rebecca och benjamin. Vi hade väldigt kul. benjamin är galen som vanligt och hälde en hel spann full med kallt vatten i bastun och det blev varmt som in satan!! Vi bubblade en massa, vi åkte ruschkanan och när jag/någon åkte ner så stod dem andra och kasta kallt vatten från den kalla poolen. Men det var kul!! benjamin härmade mig när jag dyker, som han alltid gör....hm....sen så fikade vi lite och vi hade det jättekul så det ska göras om, det är en sak som är säkert!! haha kram på er!!!

Viola?

Idag fick jag en lapp av min klassförstånadare och där stod det att jag skulle till kuratorn. Jag blev först lite orolig men sen när jag väl gick in till Viola så bara blev det så mycket lättre. Måste säga att jag är grymt imponerad av Viola. Hon fick mig verkeligen att öppna mig men allt är löst nu inom klassen så nu är allt perfekt.

MVG!!

JIPPIE!!! På spanskan idag fick vi reda på hur provet gick och jag fick..........................85,5 OCH 9+ av 89 möjliga, dvs att jag fick MVG!!! Vi har ju inte betyg i 6:an men det stod att jag var "mycket väl godkänd" sååå kul!! ihihi! Trodde att jag skulle bli kodkänd men inte mvg, nej det är härligt!!!

läxa...lläxa....läxa...läxa...

När jag kom hem ifrån skolan satte jag mig med min läxa direkt. Matten, öva inför engelsaprovet och sen har vi ju spasnkaglosorna till imorgon och jag är nästan 100% säker på att jag la ner spanskaböckerna i väskan men nu när jag rotade i väskan så låg dem inte där. asså det är nästan lite läskigt när man är så säker men så har man fel, men jag får se hur det går imorgon. Jag  får ringa till någon och se om jag kan få glosorna av någon!

Kyrkan???????!!!

Nu har emma och raffe åkt hem och vi har haft väldigt trevligt!! Kyrkan var däri mot inte lika kul, asså det är tur att man inte måste gå till kyrkan varje söndag för fy**an vad tråkigt det är. Jag somnade nästan i kyrkan, 4 psalmer skulle vi sjunga och alla är i fallsett så man kan inte sjunga med, inte jag i alla fall. men men, jag följde med mest för farfars skull. Jag tjänade 20 kr, jag fick 20 kr av farfar för att jag följde med. Farfar tycker att det betyder mycket om jag följer med, men nu ska jag kolla på Beck sen ska jag sova. Kram kram!


Minneshögtidsstund

Kl 16.00 ska jag eller min familj till kyrkan för det är minnehögtidstund, det innebär att man ropar upp dem människorna som har dött under året och min farmor dog för drygt ett år sen. Saknar henne enromt mycket ibland!! Efter det så kommer emma och raffe, farfar och ove hit, så ska vi bjuda på lite mat. Ska bli kul att träffa emma och raffe. Var ett tag sen! Kram på er!!


Kusinerna, dem bästa!!

gårdagen kan jag bara säga en sak, skitkul!! Alltid lika kul att träffa min kusiner! Och Pejamn hjälpte oss att instalera ooVoo. Kommer bli så kul!! Vi firade ju mormors 75-årsfest, till mat fick vi smörgåstårta, det var jättegott sen till efterrätt blev det kakaor och världens godaste tårta. Åhh den var så god!! Mormor fick en jättefin kamera, hon älskar att ta kort. Sen fyller morfar år sen 20 november så han fick sin present igår också och han blev väldigt glad. Han fick i present av sina 3 töser med familj, att han ska få provköra en ferrarie. Så det ska vi göra i vår. Och detta som ni kommer att läsa nu är enbart för mina undebara kusiner!


Vad sitter du och tokflinar åt? eller...e du arg? Nej jag känner mig bara så...fräääääsch. Jag har prövat det nya munsköljen dö väät.....höööö
hahahahahahaha

mot glommen!!

Nu sitter jag i bilen påväg upp till mormor och morfar. Mormor fyller 75 idag. Grattis, grattis! Vi har precis satt oss i bilen så vi är framme om ca 1 timme. Mina bästa kusiner kommer också. Julia och Justine, Det ska bli kul att träffa dem!! hihi

Hemma igen!

Nu har jag kommit hem ifrån 4 timmars simmnig/bad. Jag och linnea hade mest tänkt och simma men det gick inte som vi hade tänkt oss. Det började med att vi simmade på den sidan av basengen om man ska vara på om man vill simma och så hittade jag en toffs på botten och så simmade jag ner och tog den men då kom det någon sur badavkt och sa att om vi skulle leka får vi vara på den andra sidan, men vi bara simmade vidare, sen tappade jag toffsen och simmade ner och tog den men då fick badvakten syn på oss igen och då blev hon jättearg så vi fick simma på den andra sidan men det gick ju inte så bra. Efter ett tag fick vi syn på Benjamin som var där med sin kompis Benjamin, så pratade vi lite med dem sen kom Eric Janerstig och Simon Ericsson. så alla 6 hade väldigt kul. Men tydligen hade vi föööör kul så badvakten sa typ till oss var 10 minut men vi brydde inte oss så mycket, haha men det var skit kul!! så som sagt så blev det inte så mycket simm, mera bad med killarna! haha kram på er!!

forsätt simma, forsätt simma (hitta nemo)

Fick ett sms från rebecca och hon är hemma. JIPPI!!! Resan hade gått bra så det var skönt att höra men i alla fall så ska jag simma idag kl 14.00, Linnea Johansson följer med mig, jag och mamma har bakat kladdkaka som jag tänkte att vi kunde fick på. Nu ska jag forsätta att packa min lilla väska tills imorgon. Vi ska åka upp till mormor och morfar, vi ska fira alla som har fyllt år eller dem som ska fylla år, det vill säga är: Mormor, morfar, hugo, julia, mamma och moster så det blir många paket men inte något till mig :S

Alice=baka

Jag älskar att baka!!


Malte :D

Efter borstning och ett bad ser nu malte ut så här!!


malte ska bli en ren vovve

När mamma sa till malte:
Nu ska jag borsta dig!!
Så sprang han iväg och gömde sig i soffan, han hatar att bli borstad. Men i alla fall, när mamma har borstat klart malte så ska han upp i badkaret och då ska han bada, han ska bli en fin vovve. Det kommer ett kort sen när han har badat.

Och idag så fyller min mamma år!! GRATTIS MAMMA! <3


Hemkommen från bion!

Nu är jag hemkommen från bion, och bion var riktigt bra. Det är en film att rekomendera. Tusen gånger starkare. Och vi hade jättekul alla vi 4.  Kram på er!!

      

tagg tagg tagg och ännu mer tagg!!

jag och ellen taggar inför ikväll!! Bio med tjejerna!! :)

ellen is here!!

Nu är ellen hos mig ohc vi ska fixa våra jultidnigar, sen ska vi bara ta det lungt!! Sen ikväll så blir det ju bio med ellen, maja och linnea, det kommer bli så bra!!!! :D

Locka sig själv!!

Det är bra om man inte har en locktång i närheten, då kan man alltid locka sitt hår själv.


30-min simmpass!

Då har man kommit hem ifrån ett 30-min simmpass. han simma 30 längder. Inte så tråkigt men nu är jag i alla fall jättetrött. men jag ska inte gå och lägga mig än!! :D Imorgon blir det bio med bästa vännerna!! kram på er!

BIO

Imorgon blir det bio med dem bästa!! Det blir jag, Maja och Linnea sen ska vi fråga ellen också om hon kan!!
Vi ska se tusen gånger starkare :D den verkar vara rolig!!

varför sover man inte när man har lov?

Varför sover man inte ut när man väl har lov? Nej då ska man vakna tidigt och sen kan man inte somna om, det är så typiskt!! Men men, nu har jag i alla fall ätit min goda frukost, gröt och ett glas beroca. Alltid lika gott ;)
Min filmdag blev inte rikitigt som jag hade tänkt mig, det var bara en som kommer men det gör inte så mycket för det är linnea och vi har väldigt kul tillsammans. Hon kommer kl 13.00 och jag tänkte göra lite grönskaksdipp, det kan nog bli gott!! Och sen ska vi titta på trångt i kistan så vi får garva lite!! hehe ha det bra!!

Syster i gran canaria.

Nu fick mamma preics ett sms från min kära syster och hon har det väldigt bra i 35 graders värme :) jag tror inte att hon längtar hem men jag längtar efter henne!! men hon kommer snart hem!!! kram på er och min syster :)



ooooooo myyyyyy gooood!! (janice)

ASSSSSÅ FATTAR NI VAD GLAD JAG ÄR JUST NU!!!!!!!! VÄNNERFILMEN KOMMER UT I VÅR 2011 OCH EN SAK SOM ÄR SÄKER DET ÄR ATT JAG OCH MIN GODE VÄN ALEXANDRA SKA SE DEN PÅ DEN SVENSKA PREMIÄREN!!!!!!!!!!!!

I´M SO HAPPY RIGHT NOW!!!


Tråkigt liv!!

Asså nu sitter jag i min soffa i mitt hus och har det sååååååååå tråkigt, det  är lov men jag har inget att hitta på :s alla i hörja by är inte hemma, linnea är inte hemma, ellen är inte hemma, ingen av alla 300000 killar är hemma. kan man ha det tråkigare eller? Jag kan ju gå in och lösa korsord med farfar men jag känner inte för det...

Filmdag imorgon!!

Imorgon ska jag ha filmdag, tänkte först ha det på kvällen men då är mamma och pappa hemma så jag tar det på dagen istället, dem som kommer, det är alla mina härliga hörja-kompisar men mer folk får gärna komma!! blir bara roligare då :D

Så här ser min frukost ut idag. Gröt och ett glas beroca. Mums

RSS 2.0