STÄDA!!

Så här kan det se ut när Alice Pettersson städar!!


Påsken

Det börjar närma sig påsk nu, bara några dagar kvar. Hela påsk-helgen har jag något planerat. Imorgon ska familjen + farfar äta påskmiddag, fre ska vi upp till Ralf och Emma och grilla, Lör ska vi fira påsk med familjen och sön-mån åker vi upp till mormor och morfar. Det som jag är mest glad över att vi har påsklov det är att jag missar hemkunskapen och det är riktigt bra och ni förstår nog varför....


Städar-dag

Idag hade vi hemkunskap som ni nog vet vid det här laget. Vi gjorde muffins men mina blev inte så goda som
jag trodde dem skulle bli men vi fick det i läxa så jag får väll göra dem lite bättre nästa gång. Jag var borta med 3 st till Ellen, hon var sjuk så hon var inte i skolan idag. Hon har tjatat och tjatat om när vi ska göra muffins och så nu när vi väl gör det är hon sjuk. Typiskt!! Krya på dig Ellen. När jag kom hem ifrån skolan satte jag igång att börja städa så nu har jag städat hela mitt rum + min balkong. Är faktiskt ganska trött nu.


PASS

Idag var jag, louise och pappa inne i stan och fixade pass till Rom. Våra pass går ut idag så det var ju på tiden med att vi skaffade oss nya. När jag kom hem hetsade pappa så mycket så jag han inte borsta mitt hår så jag ser jätte konstig ut på mitt pass. Man fick se det på en skärm inne på polisen. Louise blev jättefin på sitt pass men jag har ju sett bättre ut.



2 par skor åt Alice

Som ni vet åkte jag, louise och pappa in till k-stad för att se om vi hitta  några bra skor och det gjorde vi faktiskt allihopa. Jag hitta ett par joggingskor och ett par lite finare som jag tänkte ha på mig på Emmas 25 årsdag i Rom. Tänk den vita klänningen och de vita skorna, riktigt snyggt!!


Till k-stad!!

Snart kommer Louise hem och då ska vi till K-stad och försöka hitta några bra skor tills vi ska åka till Rom. Jag och pappa hitta inte några skor igår.

Louise skulle sluta jobba kl 13.00 så hon borde vara hemma när som helst.


EARTH HOUR

Kom igen!! Släck alla lampor nu så världen blir lite bättre.

Glöm inte att dra fram klockan i morgon.



....

Sitter nu och målar mina naglar. Jag har precis kommit från en varm dusch.

Pappa står och lagar mat och Louise stack till Maria för en timma sen men hon kommer nog hem ganska tidigt för
hon ska börja jobba kl 07.00 imorgon och Louise är inte så morgonpigg.

Vi har städat huset idag eller nedanvåningen och Louise och mitt rum. Som tur va var inte så sökigt på mitt rum så det var inte så jobbigt.

Ska äta nu men vi hörs.....PUSS OCH HEJ!!

Shopping och onyttig mat

Har inte skrivigt på några dagar men det har varit mycke den senaste veckan.

Kom precis hem ifrån en shoppingtur innne i stan. Var också och lämnade min mobil så nu är den på lagning.
Jag hade 373 kr på Lindex så jag köppte ett par stora blomörenhänge, lång halsband och en grymt snygg jeans byxklänning. Jag är jättenöjd med mina köp och jag har fårtfarande pengar kvar på Lindex.

Pappa orkade inte stå och göra någon mat så vi körde inom donken. Asså det var så gott!!
Har inte ätit på doken på hela 2010.










mardröm

Hade mest hemska drömmen i natt.

Jag var på väg hem från skolan och pappa ringer på mobilen. Pappa och mamma hade något att säga till mig.
Jag kom hem och pappa och mamma sa att mamma hade fått canser och skulle bara leva i 2 veckor till. När jag vakna i morse, jag var så rädd och chockad så nu har jag gått och tänkt på det hela dagen.

Det var hemskt!!

Tillbaka i Gunnarstorp!

Igår var vi hos ellens farmor som ni vet och vi hade väldigt roligt. Simon och Isac var också där. Det är Ellens kusiner. Vi spelade in en jätterolig film i Ellens  pappas gammla rum.  Det var Simon som var huvudperson och Ellen var hans fru/bekänt till honom och jag filmade. Tyvär går det inte och ladda upp filmen....PUSS OCH HEJ!!






Hos ellen

Är nu hos min vän ellen. Jag ska sova över här för att mamma och pappa ska på en fest. Vi har varit och åkt inlines, vi åkte bort till hästarna och då mata vi dem med lite bröd. Snart ska jag och Ellen ducsha för sen ska vi till Ellens farmor för att hon ska ha kalas...PUSS


Min klänning.

JIPPI!!

Idag kom min klänning som jag ska ha på mig på Emmas 25 årsdag. Åååh jag tycker den är så fin. Jag riktigt längtar tills jag ska få ha på mig den. Den sitter perfekt!! Vist är den fin?? Jag bara älskar den. Emma tack för att du fyller 25!!


Landskrona

Idag har mamma, pappa och jag varit i Lanskrona hos en solterapeft. Det är en person som kan känna om man har någon sjukdom genom att massega på fötterna. Han massegade mig och kolla min svanskota men det ända jag skulle göra det var att äta en vitlöksklyfta om dagen i 6 veckor. Det är helt sjukt att han kan känna under fötterna.... jaja, sån kommer jag aldrig att förstå. Idag var Emma nere med ininesen till pappa så nu ska jag och han ut och åka så det bara ryker om det. Så Hörja by akta er!!!! HAHAHA

willy är kvar!!

Asså det är helt sjukt att Willy är kvar i let´s dance. Han kommer att vinna hela skiten och då kommer alldrig jag att kolla på let´s dance för svenska skit folket som inte kan någonting om dans har gjort då den lille plutten vann. Det är 3 par kvar, semifinal, ett par ska åka ut och det kommer inte bli Willy björkman. Vissa säger: ÅÅ Willy han är bäst han ska vinna. Säg inte det till mig för jag bli röd som en tomat i huvudet och jag blir bara förbanad.


NATIONELA PROVEN

I måndags hade vi ett matt-prov och jag fick alla rätt. 15 av 15 och +++. Det betyder att man har förklarat något bra och gjort ett bra svar på frågan så jag blev jätteglad. Det var det första provet som jag fick alla rätt på men det kommer bli flera hoppas jag.....:)


hipp hipp

Idag hade vi slöjd, jag gjorde en blommig ipodficka men den blev lite för liten men jag det får gå. I tisdes fick pappa sin film hipp hipp. Den är så jäkla bra. Har kollat på den varJe dag och gör det nu med....PUSS OCH HEJ!

läxa,läxa,läxa och åter igen fisk

Skolan har varit som vanligt. Vi hade ett matte-prov som jag tyckte gick ganska bra. Kände mig säker på alla frågor. Vi fick mycket läxa men jag har redan gjort 3, har bara 1 kvar. Blev precis klar med min eng-läxa. Man skulle skriva ett brev på engelska. Inte så svår....PUSS OCH HEJ!

ANNA VANN!!

Anna vann!! Grymt bra låt. Jag är så glad för Annas skull. Hon är 18 år och hon vinner hela melodifestivalen. Bra jobbat Anna!!


Våren, den kommer

Nu kan man säga attt våren är på väg. Idag var det +7 grader och solen var framme. Jag och Louise låg ute på altanen och solade hela förmiddagen, sen ringde Linnea och frågade om jag hade lust att gå en runda och det hade jag så vi gick lilla brorundan. Det var inte tyst en minut.

När jag kom hem la jag mig på altanen igen och somna till en liten stund men sen vaknade jag till
och kände för att åke en inlinesrunda. När jag hade kommit till affären kom Albin sprinade så jag haka
på honom så han sprang och jag åkte inlines. Vi åkte/sprang ända bort till Ellens hus. Albins mamma tog tiden på Albin. Han sprang väldigt snabbt, det var knappt att han med i mellan åt...jaja nu ska jag och Louise vara själva hemma och kolla på melodifestivalen och äta godis och chips!! Mumms!!


Fin fina kläder!!

Fina klänningar!!
Du hittar dem på H&M
   












Inlines

Kommer in från en flåsande inlinserunda. Var väldigt jobbigt att hela Åleden stod i sina
fönster och tittade på mig när jag åkte. Det ända jag tänkte det var att jag inte fick ramla
för det skulle bli bra pinsamt.

Linnea rinde innan jag skulle ut och åka, hon frågade om jag ville följa med
henne och åka skridskor på söndag och det ville jag hemskt gärna, så det är bara ner i källaren
och rota upp skridskorna och hjälm. Hon får hjälpa mig med min ipod, den vill inte riktigt som jag vill men det är ju inte någon nyhet hehe!!




Natt-prov

Idag hade vi ännu ett natt-prov. Det var inte så specielt svårt men man vet aldrig. Nu har vi haft 3 svenska prov och 1 engelska prov men vi ska 5-6 prov i alla grundämne.

Ellen följde med mig hem idag. Vi kollade på top model 9 sen var vi ute och hoppa studsmatta. Vi hade väldigt roligt på studsmattan, oj jag höll på att glömma. Ellen lärde sig att åka inlince, hon tyckte det var så pass kul så hon fick låna ett av mina par. Hon fick åka med stavar så åkte jag utan, jag är ju van att åka med stavar men det gick lika bra utan.

Fredag imorgon och jag har inga läxor kvar att göra....GÖTT!! Imorgon går vi bara till 12.40 men man kommer aldrig hem före 13.15 för det blir alltid problem med bussarna.

Mamma och Louise är och storhandlar, behövs kan jag säga och pappa är ute och lavar in pelets.....PUSS

Baddag

Idag var hela skolan i Tyringe för att ha en baddag eller mera simdag. Vi 5:or simma kädsim 50 meter, det är roligt att simma kädsim. Vi skulle också dyka, simma med platta och göra kullerbytta. Man fick olika poäng.  Där fanns olika alternativ te.x på simma med platta, då kunde man simma 5, 10, 15, 20 och 25 meter och sen fick man poäng för det man gjorde. Vi i 4-5 blev klara ganska snabbt så vi fick ungefär 30-40 minuter fritt. Då krigade tjejerna och killarna om den trekantiga badleksaken. Det var extra roligt när Viktor var med för han var så taskig, han puttade ner alla tjejer hela tiden och man fick inte av han heller.

Sen som vanligt hade vi hemkunskap som är tråkigt. Idag gjorde vi varma mackor. Det var ju inte så jättesvårt precis. I och med vi hade hemkunskap så åt vi i tyringe skola. Man känner sig väldigt töntig när man kommer där och är så liten, jaja.....PUSS OCH HEJ!
 


Film med Emma och Ralf

Idag har Emma och Ralf varit hos oss och kollat på film. Mamma gjorde en riktigt god fruktsallad med jordgubbar, melon och annanas och alla andra goda frukter. Emma och Ralf var här igår också och då bestämde vi att dem skulle komma ner och kolla på film med oss. I eftermidags var jag ute och åkte inlinse. Ska försöka åka en runda varje dag och idag gick det extra bra, hade bra fart hela vägen....PUSS

IPOD FUNGERAR!!

Förlåt att jag inte har varit så aktiv på min blogg dem senaste dagarna men nu kommer det lite.

Äntligen har jag och syster fått igång min Ipod touch. Jag blev så glad när den kom igång, ipoden har ju varit ur funktion snart i 2 år så det var på tiden att vi fick igång den.

Linnea ringde mig idag och undra om vi kunde gå en runda så vi gick lilla brorundan. När vi kom hem till Linnea  hjälpte hon mig med att lägga in spel, låtar, filmer och bilder så nu är den ännu roligare och veta att men har en ipod touch.

Det har ju hänt lite under veckan, vi börjar med onsadg. I ons på rasten åkte jag och Ellen madrass på kullen och när vi åkte och var nere åkte madrassen in i något så vi flög av, Ellen fick min fot i nacken så hon dunka huvudet i isen och igår fick jag reda på att hon hade fått en lätt hjärnskakinig. Torsdag: hade vi tråkiga sy-slöjd. Vi skulle börja med att sy kläder i flis men det var inte roligt och det var inte så jättelätt. Fredag: har det inte hänt så mycket, jo att jag var ute och gick en runda med Linnea och skolan som vanligt.


Sjuk idag.

Jaha nu har man varit hemma idag för att man har blivigt förkyld. Kunde inte sova igårkväll men till sist sommna jag. Jag och Louise har varit hemma idag och kollat på c/o segemhyr. Man får ju göra något. Jag får se hur jag gör imorgon, om jag går till skolan eller inte. Jag hatar att komma efter i skolan och sen vill jag träffa alla vänner också. Har inte sett dem på hela sport-lovet....PUSS

RSS 2.0